RO / EN

Controlarea impactului pe care îl are compania noastră asupra mediului reprezintă o inițiativă pe termen lung. Nu ne preocupăm doar de sănătatea oamenilor, ci și de sănătatea mediului înconjurător, astfel că societatea noastră are ca obiectiv încorporarea sustenabilității în toate aspectele afacerii, inclusiv în colaborarea cu furnizorii și comercianții care au ca prioritate sustenabilitatea.

Încă din 2016 ne-am preocupat de modernizarea sectoarelor companiei fără să neglijăm susținerea practicilor sustenabile, astfel că am început cu înființarea unei fabrici de peleți din paie care ne-a permis să înlocuim metodele clasice de încălzire termică cu încălzirea pe bază de peleți din paie, o alternativă verde , întrucât paiele sunt rezultate în urma recoltării cerealelor.

Ulterior, în anul 2019, am înființat primul parc fotovoltaic din cadrul companiei noastre. Cu o putere instalată de aproximativ 120 de KWh, ferma noastră zootehnică funcționează acum pe bază de energie verde, independentă de rețeaua publică.

Continuăm proiectul privind încălzirea termică din resturi vegetale, astfel ca în 2020, înființăm fabrica de brichete din paie în comuna Cuza Vodă, Județul Călărași. La momentul actual, societatea noastră poate produce 500 kg/h de peleți din paie și 600 kg/h brichete din paie pentru încălzirea termică din cadrul companiei noastre, dar și pentru comercializare către locuitorii din comunele aflate în vecinatatea fabricilor noastre.

Anii ce urmează vor veni cu noi provocări și strategii de dezvoltare eco-sustenabilă. În 2023 avem în plan extinderea parcului fotovoltaic cu înca 200 Kwh ce vor asigura energia consumată din cadrul abatorului și a carmangeriei. Vom reuși astfel să fim total independenți de rețeaua publică de energie electrică, un obiectiv ce îndeplinește dorința noastră de a fi prieteni în totalitate cu natura.

Exemple de practici ecologice pe care le susținem în cadrul companiei noastre:

  • instruirea tuturor angajaților, referitor la politicile de sustenabilitate la locul de muncă
  • colaborarea cu furnizorii și comercianții care au ca prioritate sustenabilitatea
  • crearea unui program intern de reciclare a hârtiei și a dispozitivelor electronice
  • achiziționarea echipamentelor cu consum redus de energie
 

 
 
 
 

arrow